صنعت گردشگری مجموعهای پیچیده از خدمات گوناگون است که سرمنشا بسیاری از آنها در رشد و توسعه اقتصاد ملی (زیربنایی و روبنایی) میباشد. مجموعه این صنعت پیچیده، فرصتهای اشتغال گوناگونی را در بخشهای مختلف ایجاد میکند و به طور مستقیم میتواند در تولید و تجارت دیگر خدمات (نظیر حمل و نقل، هتلداری و ...) تأثیر بگذارد. از آنجایی که کشور های درحال توسعه با مشکلاتی نظیر بیکاری بالا، محدودیت منابع ارزی و تک محصولی بودن اقتصاد مواجه می باشند لذا توجه به توسعه صنعت گردشگری از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. از آنجایی که اقتصاد ایران به درآمدهای حاصل از صادرات نفت وابستگی بالایی دارد و نوسانات قیمت جهانی نفت در طول زمان متغیر های کلان اقتصادی نظیر تولید ملی، سرمایه گذاری های ناخالص، اشتغال و درآمدهای ارزی را تحت تاثیر قرار داده است. لذا به منظور تنوع بخشیدن به منابع رشد اقتصادی، درآمدهای ارزی و همچنین ایجاد فرصت های مختلف شغلی در کشور، توسعه صنعت گردشگری از اهمیت دو چندانی برخوردار می باشد. با توجه به این شرایط و با توجه به اینکه ایران طبق آمار سازمان جهانی جهانگردی دارای رتبه پنجم جاذبه های طبیعی و رتبه دهم جاذبه های باستانی و تاریخی است و همچنین جمعیت جوان روبه گسترش، نرخ بالای بیکاری، لزوم افزایش درآمد ارزی و سرمایه گذاری خارجی، توجه بیش از پیش به این بخش می تواند زمینه رسیدن به اشتغال کامل، افزایش درآمدارزی، معرفی تمدن و فرهنگ ایرانی به جهانیان، تعامل گسترده و سازنده با کشورهای دنیا، در هم شکستن مرزهای قومی و اقلیتی، را فراهم کند.
بنابراین مرکز رشد تخصصی گردشگری با هدف ارتقاء صنعت گردشگری و حمایت از شرکتهای فعال در زمینه گردشگری از شهریورماه 1394 در شهرستان تالش شروع به فعالیت کرد.
اهداف:
- توسعه فعالیت های کارآفرینی فناورانه سازگار با ویژگیهای اقلیمی وقابلیتهای منطقه در رابطه با گردشگری و صنایع وابسته
- کمک به افزایش ثروت در جامعه ازطریق توسعه اقتصادی دانش و فناوری محور
- کمک به جذب دانش فنی و سرمایه های ملی وبین الملل به ویژه در حوزه گردشگری و صنایع وابسته
- ایجاد هم افزایی بین مؤسسات دارای فناوریهای پیشرفته گردشگری و مراکز آموزشی و تحقیقاتی ملی و بین المللی در رابطه با گردشگری و صنایع وابسته
حوزه های تخصصی مورد پذیرش
- بوم گردی (اکوتوریسم)
- زمین گردی (ژئوتوریسم)
- کویرگردی
- گردشگری ورزشی
- گردشگری فضایی
- گردشگری تفریحی
- گردشگری شهری
- گردشگری درمانی
- گردشگری مذهبی
- گردشگری بازاری
- گردشگری همایشی
- گردشگری الکترونیک
- گردشگری ماجراجویی
- گردشگری کشاورزی
- گردشگری نیاشناسی (که آن را مسافرت نسب شناسی)
- گردشگری میزی و (مسافرت مجازی)
- گردشگری صوتی: شامل تورهای صوتی در حین قدم زدن و سایر اشکال راهنمایی صوتی مثلاً در موزهها و نیز کتب سفر شنیداری میشود.
- گردشگری فرهنگی
- گردشگری زیستمحیطی
- گردشگری تحصیلی
- گردشگری پزشکی
- گردشگری ورزشی
خدمات و حمایت های مرکز
- فضای کار
- آموزش و مشاوره
- تبلیغات و بازاریابی
- تسهیلات مالی
- اطلاع رسانی